Energideklaration

En energideklaration är en redovisning av energianvändningen i en byggnad och från och med 1 januari 2009 den måste göras när en fastighet ska säljas.

Byggnader står för cirka 40 procent av Sveriges totala energianvädning och syftet med kravet på energideklarationen är att sänka energiförbrukningen och minska utsläppen av växthusgaser. Energideklarationen är ett bra verktyg för att man på ett enkelt sätt visa vilka åtgärder som kan minska energiåtgången för en byggnad och lönar sig även för den enskilda fastighetsägaren, då det ofta finns mycket pengar att spara in genom att minska energiförbrukningen på fastigheter.För mer information om vad som gäller och vad du ska tänka på inför en energideklaration, läs gärna Boverkets broschyr Energideklaration.pdf

 Kontakta Ansvarsbesiktning i god tid innan du ska sälja ditt hus, så att energideklarationen är klar senast när kontraktet skrivs.

Spara energideklarationen. Om du säljer ditt hus efter 1 januari 2009 och inte kan visa upp en energideklaration har köparen rätt att utföra en sådan på säljarens bekostnad. Energideklarationen gäller i tio år.

För offertförfrågan vänligen mejla carl.waldenfeldt@ansvarsbesiktning.se

 

Swedcert 

 

 

 
 

Webbdesign Argonova