Vanliga frågor

Om du har fått en avisering är det några saker du bör tänka på.

Om aviseringen inte avser enbart fasadbesiktning så behöver vi tillträde till lokaler och lägenheter i flerfamiljshus och alla utrymmen i villor/småhus. I de fall det finns eldstäder, öppen spis, kakelugn etc så behöver vi även tillträde upp till tak och vind. Ställ fram stege ifall sådan behövs. 
 
Nedan finner du svaren på de vanligaste frågorna!


 

Vår personal har ALLTID väl synlig företagslegitimation.
Om besiktningsman inte kan visa giltig företagslegitimation, släpp inte in dem utan 
kontakta oss omedelbart på telefon
08-7491850.


 

  • Måste jag vara hemma?
    - Ja, erbjudandet gäller om du vill ha en besiktning. Om du inte kan vara hemma själv kanske du har en granne som kan närvara. Vi går inte in i din fastighet/lägenhet själva utan att ha en representant från dig med oss. Många flerfamiljhus har också en fastighetsskötare alt en ordförande eller liknande som kan samla in nycklar och följa med oss runt. Ta kontakt med representanten för din fastighet och fråga!

  • Jag kan inte ta ledigt från jobbet så länge, hur gör jag då?
    - I de fall det rör sig om flerfamiljhus har besiktningsmannen svårt att anpassa individuella tider eftersom det är många personer som blir berörda.
    (se svaret på frågan ovan)

    - Besiktningsmannen börjar om möjligt högst upp i fastigheten och rör sig ner mot gatuplan. Allmänna utrymmen och fasadbesiktningar görs efteråt så att ingen behöver vänta.

    - I de fall som rör villor eller liknande kan man kontakta besiktningförrättaren och med honom/henne enas om en mer specifik tidpunkt Var gärna ute i god tid då förättaren oftast arbetar ute på fält och har svårt att hinna ändra din tid om du ringer samma dag som besiktningen ska ske.

  • Vem ska jag prata med angående besiktningen?
    - På din avisering om besiktning står det "Vid frågor kontakta:" Det är där du finner namnet till rätt kontakperson. Personen som skrivit under och skickat aviseringen är inte alltid densamma som den man bör ställa sina frågor till.

  • När ska man börja arbetet vid mitt hus?
    - Frågor som dessa kan besvaras av handläggaren/kontaktpersonen eller beställaren, båda namnen finns på din avisering.

  • Om jag ringer numret på aviseringen, kommer jag direkt till besiktningsmannen som har hand om min besiktning?
    - Nej, vår växel tar hand om ditt samtal i första hand eftersom många av oss jobbar ute på fält.

  • Jag var inte hemma när besiktningen ägde rum, hur gör jag nu?
    - Gäller det en förbesiktning så ta kontakt med besiktningsförrättaren, han vet hur pass långt markabetena är framskridna och kan då eventuellt boka ny tid.

    - Gäller det en efterbesiktning så kontakta oss så hjälper vi dig vidare.

  • Hur går besiktningen till i min lägenhet/mitt hus?
    - En förbesiktning innebär att man noterar och protokollför eventuella defekter i väggar, golv, tak och kakel m.m. Detta har man sedan som underlag vid efterbesiktningen för att lättare kunna påvisa om förändrig skett.

    Vid avslutad förbesiktning lämnas/skickas alltid en kopia till den som äger eller företräder fastigheten ifråga.

  • Varför har man inte satt en vibrationsmätare på min fastighet?
    - Innan markarbetena sätter igång görs en analys över området där man på förhand talar om vilka platser som bäst representerar riskområdet, där sätts alla mätpunkter ut. Det är långt ifrån alla fastigheter som behöver ha en mätare monterad.

  • Måste jag själv betala besiktningen?
    - Nej, besiktningen är ett kostnadsfritt erbjudande.


     

Dina frågor och synpunkter är mycket viktiga för oss, har du några funderingar så kontakta oss gärna via mejl eller telefon! 


 

 Klicka på bilderna nedan!

 

 

 
 

Webbdesign Argonova